Tret de sortida a la celebració del centenari de la Prosperitat

Els veïns van organitzar una festa prèvia l’1 de desembre de cara a un 2019 farcit d’actes per commemorar els 100 anys del barri

El 2019 serà un any important per a la Prosperitat. I és que el barri celebrarà el centenari del seu naixement. De moment, però, el passat 1 de desembre ja es va donar el tret de sortida a la celebració amb una festa que va servir per escalfar motors.

La jornada va arrencar a dos quarts de dotze del migdia a la plaça Prosperitat amb una cercavila de la Txaranga de la Prospe. Una estona més tard, la plaça Ángels Pestaña va acollir el “vermutmusical” amb el Combo del barri i una Jam Session Festival. Per últim, el Casal de Barri va acollir el concert de presentació de l’Associació Musical 9Barris el mateix dia a les 10 del vespre.

UN ANY D’ACTES
El centenari del barri farà que al llarg de l’any que ve s’organitzin diferents actes de celebració. De fet, des de l’Associació de Veïns i Veïnes de Prosperitat han creat una comissió especial que està organitzant el centenari. Al gener, per exemple, s’inaugurarà l’exposició “Efemèrides”, que anirà acompanyada d’una selecció de 25 documents històrics que parlen de la Prosperitat. Més endavant també es farà una obra de teatre de carrer sobre la figura de Joan Brossa, ja que l’any que ve també és el centenari del seu naixement.

Un dels integrants de la comissió és Joan Catafal, que explica a Línia Nou Barris els motius que els han dut a triar el 2019 com l’any del centenari, ja que els llibres de registres del cinqueni 1916-1920 parlen de la Prosperitat com un dels nuclis que naixien a la zona. Es tria el 19, explica Catafal,  perquè “hi ha uns documents que hem trobat on s’aprecia que la Sociedad Cooperativa de la Habitación Barata va col·locar la primera pedra d’un grup de cases l’1de gener de 1919”. Unes cases que, segons la historiadora Mercè Tatjer, serien les que es van edificar al carrer Cooperación a la barriada de la Prosperitat.