Acta Comissió del Centenari | 06.02.2019

nena-barraques_webACTA COMISSIÓ DEL CENTENARI
6 de febrer de 2019 a les 7 de la tarda
Casal de Barri de Prosperitat

Assistents: Andrés Naya, Kiko Ruiz, Pedro Cervera, Joan Llatge, PepiRamírez, Joan Catafal, Jordi Foix, Laura Sánchez, Elia Herranz

1) La reunió es convoca amb caràcter d’urgència per a decidir sobre temes que no poden esperar a la reunió de dissabte 23 de febrer. Aquesta es manté.
La intensitat de treball, durant l’any del centenari, fa que es vegi la seqüència d’una reunió mensual com a insuficient.

2) S’informa de la reunió mantinguda al Palau de la Virreina amb Carles Vicente (director de Memòria, Història i Patrimoni) i Joan Roca (director del MUHBA). Per la Comissió: Andrés Naya, Jordi Foix i Joan Catafal. Dia 1.02.201

Reunió satisfactòria i amb decisions concretes.

L’exposició sobre Harry Walker (vaga i lluita veïnal per aconseguir els equipaments) s’inauguraria a la Presó Model i després seria itinerant per la ciutat. La data prevista seria dins del mes de novembre. La base en serà el llibre.

Nomenen Javier Tebar comissari i serà qui ajudarà a la Comissió en les feines de recerca i en donar forma als tallers d’història suggerits. Es preveu gratificar als ponents, editar les ponències i gravar-les per difondre-les per youtube.

És molt just el temps disponible per col·locar la placa amb el canvi de nom de la plaça, abans de la convocatòria de les eleccions municipals. Pendent del Decret d’Alcaldia, últim tràmit que resta.

Pel faristol amb fotografies i text, Andrés, via email, farà arribar la proposta explicant la història que motivà el canvi de nom.

Més difícil que es materialitzi abans de les eleccions.

3) El dia 4 de febrer, la Comissió, Andrés Naya, Joan Catafal i José Angel Hernández, es van reunir, a la seu del Districte, amb Isabel Santaulària, “responsable” de subvencions del Districte. Hi era també, Noemi Ayora, tècnica de barri.
El tema era fer arribar la preocupació per justificar la subvenció en projectes que no generen, o ho fan amb poca quantitat, recursos propis. Però que tenen al darrera moltes hores de feina, il·lusió i que contribueixen de forma important a fer barri.
També s’aprofita per parlar de la subvenció de l’hort Ecovincles, 2017 que ha estat “impugnada”. Aquesta no es resolt des del Districte i cal esperar qué diu Belén a la carta que l’Elia li ha fet arribar explicant els condicionants del projecte.

Sobre el Centenari, si  quan es resolgui l’import no arriba al 50 % de  la quantitat demanada, caldrà replantejar el projecte i adequar-lo a la quantitat concedida. Es compromet a ajudar sempre que ho necessitem.

El grup d’economia, Elia i Ferni, necessita un reforç sòlid, per portar al dia el tema econòmic. Cal buscar algú que s’hi afegeixi.

Queda clar que el sistema de subvencions no està “pensat” per projectes com els nostres!

És important recordar i aconseguir que les despeses en infraestructures de tots els actes han de ser a càrrec del Districte.

4) El llibre de Harry Walker entra ara a l’impremta. Estarà acabat el 23 de març.

La presentació es preveu per divendres, 27 de març al Casal de Barri, a les 7 de la tarda.

El logotip del Centenari sortirà a l’interior, en els crèdits. El fet de no ser entitat jurídica impossibilita fer-ho on apareixen les oficials.

Es demanaran 300 llibres. Cal elaborar una llista d’entitats i particulars  a qui, per diferents motius, cal regalar-lo. La resta es vendran.

Aprofitant la presentació del llibre es farà una exposició “petita” amb material propi sobre Harry Walker, al Casal.

5) L’homenatge a Brossa amb l’actuació de Pirates Teatre es fixa pel disabte 28 de setembre a les 7 de la tarda. Constarà de la presència de tres actors. Un que farà de “guia”, sortint des del Casal. Pel carrer es trobaran dos actors més, representant texts de Brossa. Per arribar a la plaça Prosperitat on tindria lloc la part final.

Cal recordar a Pirates Teatre que ha de ser l’ICUB qui s’encarregui de les infraestructures que necessitin: tarima, so… (Joan C.)

El cartell podria ser” 100 anys de Brossa, 100 anys de barri. Teatre de carrer amb la companyia Els Pirates…”

El Grup d’Història de Nou Barris ha connectat amb en Perejaume, autor de l’obra Homenatge a Brossa que hi ha a la plaça. Veu bé ser-hi, amb el condicionant que ell no vol venir a fer “una xerrameca”, sinó que l’acte ha de tenir activitat circense i/o musical.

Es comunicarà (Grup D’ Història) a en Perejaume l’acte de 28 de setembre, demanant-li i que la seva participació s’incorporés a aquest acte

Poden haver-hi problemes d’agenda o que la idea seva no encaixi.

En els dos casos caldria fer un segon acte, on es sol·licitaria la participació  de l’escola de Circ de l’Ateneu Popular. S’avançarà la possibilitat a en Juanillo (Andrés/Joan)

6) Laura s’ha adreçat a la Diputació interessant-se per la subvenció a Entitats que commemorin anys, múltiples de 5, 25, 50… La resposta es que hi haurà una reunió informativa, el 19 de febrer a les 4 de la tarda, al carrer Urgell. Hi aniran Pedro i Joan Llatge.

7) Es va consensuar una carta a la Diputació (Laura) que la regidora Janet Sanz hauria de signar recomanant la concessió de la subvenció.

Carlos Izquierdo, primer receptor de la carta, la veu bé. Falta la signatura de Janet Sanz i enviar-la.

8) L’actuació de la Banda Municipal, programada pel 14 de setembre, s’ha comunicat a Carlos Izquierdo, però no ha arribat resposta. Important fer el seguiment.

9) La idea de dedicar un dia sencer al Centenari és acollida per unanimitat.

El dia triat seria el 18 de maig, dia de presentació de La Prosperitat, diari de la Festa Major.

Diada amb diferents actes, però no atapeït. Per això “cauen” algunes de les propostes:

– Començaria, amb la descarregada del diari, La Prosperitat. Esmorcar

– Preparació del dinar: muntar i ajudar al cuiner, Pep Salsetes. En Pep ha demanat venir a una reunió i se’l convidarà a la del dia 23 de febrer

– Dinar

– Romanço. Depenent de l’agenda de Jaume Arnella, el Romanço podria ser a l’hora de dinar, a la sobretaula o a la presentació del diari

– Bateig del Capgrossos “La Prospe” i “el Pestanya”. Per assegurar que estaran acabats cal fer un calendari d’execució (Kiko)

– Presentació del diari

– Concert. El programat per la Comissió de Festes.

10) Concert de guitarra de Juan José Barreda, previst per divendres 12 d’abril.

Juan José planteja que actuïn 5 artistes (2 guitarres, 1 cantautor, 1 balladora i 1 percussió). Hi haurien també artistes convidats, sense cap cost.

Amb tot això la factura global, amb IVA, seria de 1050€

El Casal valora fer una aportació de 726 € (600 + IVA), però això queda lluny de la quantitat total.

Queda clar que cal, SEMPRE, factura amb IVA.

Per aclarir-ho millor aniria bé fer una reunió: Juan José, Feria de Abril i Comissió del Centenari.

Propera reunió: Dissabte, 23 de febrer de 2019 a les 12’00 h. del migdia i al Casal de barri