Acta Comissió del Centenari | 10.11.2018

nena-barraques_webACTA COMISSIÓ DEL CENTENARI

10 de novembre de 2018 a les 12 del migdia

Casal de Barri de Prosperitat

Assistents: Elia Herranz, Kristian, Pedro Cervera, Andrés Naya, Jordi Foix, Esme Cócera, Gonzalo García, Joan Catafal, Pepi Ramírez, Joan Llatge, Ferni Seijas, Laura Sánchez, Isidre Ramos, Kiko Ruiz, Kike Espinosa, Alberto Sanagustín

1) Portal del Centenari: 1 de desembre de 2018

– Xaranga i Combo del barri. S’ha comunicat a la Guardia Urbana l’itinerari de la  xaranga. Les infraestructures pel concert estan demanades i concedides.

A davant de la xaranga cal que hi vagi una pancarta del Centenari, aprofitant la vella o fent-ne una de nova.

Es treballa per un fons d’escenari imaginatiu i impactant pel concert (Vicens, Sergio i Kiko). Abans de materialitzar la idea es farà arribar, per Email, als habituals de les reunions.

El Casal assumeix les despeses de la xaranga (300€ + Iva)

Els 500 + iva del Combo seran a càrrec de la Comissió.

El cartell promocional l’ha fet en Jordi Lapedra. Hi han uns quants suggeriments, com treure un dels logotips i engrandir l’espai del programa.  La Elia s’encarrega de parlar amb en Jordi i comunicar-li les propostes.

Es farà una octaveta explicant el Centenari, per repartir. Curt i concret, en Joan C. proposarà un text.

Abans de l’actuació del Combo es farà la presentació del Calendari 2019, fet per la Comissió, convidant a la seva compra. Ho farà en Kike. Es muntarà una “parada”.

2) Es presenta un esborrany ja molt elaborat del calendari. La aprovació es entusiasta i unànime. Es fan algunes indicacions que seran recollides.

Es discuteix el preu, la decisió és de vendre’l per 6 €, pràcticament el preu de cost!

Se’n faran, de moment, 300 exemplars.

L’Alberto farà un cartell per promocionar la venda. Al cartell hi haurà un llistat de llocs (entitats, comerços…) on comprar-lo.

3) L’Alberto presenta diferents propostes de disseny del mocador commemoratiu del Centenari. Se n’aprova una i el teixit: cotó!

S’esperarà al 2019 per posar-lo en circulació.

Hi han altres propostes per visibilitzar més el Centenari: samarretes (Kristian). Des de la ludoteca la Guineu, s’hi posaran.

Xapes (Isidre). L’Elia parlarà amb Prospe Capaç per aquest tema.

També hi han intervencions apuntant que les penyes facin visible el Centenari a les seves samarretes.

4) Es llegeix el resum fet després de la reunió del dia 10 d’octubre, a la seu del Districte, de la Comissió i la Regidora Janet Sanz (document adjunt).

Els diners que es necessiten i es demanen, no els entenem com una subvenció, sinó com una dotació econòmica a un projecte.

La quantia del que es necessita planteja la necessitat urgent de crear una comissió econòmica que porti al dia tot el tema de comptes. 

5) De la reunió amb el Comissionat de Programes de Memòria, Ricard Vinyes, del dia 5 de novembre també s’adjunta resum.

Es valoren les sensacions de interès, atenció i afabilitat amb que es va produir la reunió.

Es veu bé la proposta de fer a nivell de ciutat (Born, Model ?) una exposició sobre Harry Walker i que aquesta també hauria d’arribar al barri ( carpa, seu de districte ?). Nomenarien un Comissionat per la seva elaboració.

Menys concret queda la possibilitat d’un taller pedagògic de memòria històrica pel que també caldria anomenar un altre comissionat.

6) Varis:

– S’informa que la relació amb l’Agrupació sardanista ha sigut del tot fructífera. Traslladaran una de les ballades del Parc de la Guineueta a la plaça Angel Pestaña i n’assumiran les despeses de la Cobla. La comissió haurà d’aportar la tarima i la megafonia per anunciar la rifa que acostumen a fer per ajudar al finançament.

– També els primers contactes amb els castellers de Barcelona han sigut esperançadors. Molt bona disposició i pendent de portar el tema a la seva Junta.

– L’ ICUB s’ha posat en contacte amb la companyia de teatre Els Pirates i aquests han vingut al barri per veure l’espai i les necessitats per fer l’espectacle, sobre Brossa, a la plaça Prosperitat. Es canviaran al Casal de Barri i amb cercavila aniran fins a la plaça. Podria coincidir amb la Festa Major.

Despeses, infraestructures, promoció… a càrrec de l’ICUB.

– Afegir l’oferta d’un veí per treure dos cotxes antics al carrer, aprofitant una cercavila. Festa Major?

– S’està a sobre (Vicens, Kiko…) del tema dels Capgrossos (El Pestanya i la Prospe). La impressora en tres D de ciutat Meridiana  ha acollit molt bé la idea.

– Sobre el gran mural a la paret de Pablo Iglesias, es decideix “encarregar” una proposta (Kiko i Pedro) per anar després a Paisatge Urbà i ensenyar-la.

– Connectar amb Jaume Arnella (Joan) per veure les possibilitats d’encarregar-li el romanço del Centenari.

– La Laura ha parlat amb en Carlos Azagra per fer una exposició seva/Revuelta i de Juanito Garrafa amb cartells que han fet de la Prosperitat, al Casal. Ho veu molt bé, té material i podria aprofitar els plafons de cartró ploma d’una altre exposició.

L’exposició i a altres actes es podria  passar el carrousel de fotos antigues.

– Queden sobre la taula la concreció d’altres proposicions: Festival de Sopes i etapes migratòries, actes de la Festa Major, pregó, homenatge a més grans de 90 anys…

– La Elia demanarà una reunió amb betevé per veure com poden seguir i informar dels actes del Centenari.

– Kiko anirà a l’associació de Veïnes i Veïns per demanar que assumeixin les despeses d’un dels actes del Centenari

7) Ha arribat l’oferta de la Fundació Joan Brossa de 3 exposicions que tenen sobre l’artista. Només es veu factible una d’elles, la que no té objectes. Se’ls proposarà fer-la a la sala del Casal, durant la segona quinzena de setembre que és quan encara no han començat els tallers.

8) Segueix sense arribar una solució que convenci pel refugi del carrer Florida. La tapa de formigó extraïble per un camió ploma quan “calgui”, no és ni operativa, ni fiable. Mentre, el refugi està en situació d’abandó i a l’abast de qualsevol.

El districte segueix sense dir res, després de la sol·licitud d’urgent protecció de la torre de Florida 50.

9) L’Andrés està fent un seguiment sobre el llibre de Harry Walker per a poder mantenir els terminis fixats.

10) Atenent a la demanda del Grup d’Història de Nou Barris, divendres 16 de novembre hi aniran en Joan Llàtzer, en Kike i en Joan C. per ajudar a preparar la ruta que volen fer per la Prosperitat, com a contribució al Centenari.

11) Emilia Sánchez Mota, Directora de la Biblioteca de Nou Barris comunica que es jubila, passa el contacte de la nova directora: Lluïsa Gallardo i aprofita per dir, referint-se al nostre dossier, Documentació “… us felicitem per la feina que heu fet. De ben segur que molts investigadors agrairan trobar tanta informació sobre el barri i el districte.”

Demana consentiment per fer un enllaç des de la seva web per poder difondre l’aniversari i la guia.

12) En Kristian presenta diferents propostes:

– Fer una ruta històrica pel barri convertint-la en un geocaching i pensada per una franja d’edat de 12 a 16 anys.

– Una gran calçotada popular.

– Una “guerra” de coixins.

– En Pedro comunica  que des del  Casal estan pensant en fer un “Prospe es mostra” a l’estil del “Casal es mostra”

– La revista A Les Barriades del Casal, dedicarà el proper número, al centenari. Sortirà el mes de gener de 2019. Per envair articles “dinamització@casalprospe.org” fins el 13 de desembre.

Propera reunió: Dissabte, 15 de desembre a les 12’00 h. del migdia i al Casal de barri.