Acta Comissió del Centenari | 12.04.2019

nena-barraques_webACTA COMISSIÓ DEL CENTENARI
12 d’abril de 2019 a les 7 de la tarda
Casal de Barri de Prosperitat

Assistents: Jordi Foix, Isidre Ramos, Pedro Cervera, Joan Llatge, Kiko Ruíz, Elia Herranz, Laura Sánchez, Ferni Seijas, Joan Catafal, Andrés Naya i Pepi Ramírez

S’ha excusat: Llorenç

1) Es valora com a molt positiva la presentació de llibre ( 29.03) : “Harry Walker: lluita obrera, victòria veïnal”.
La sala d’actes es va omplir com poques vegades i les intervencions van ser precises, molt interessants i amenes. 
74 persones van pagar el “bo d’ajuda”, reben a canvi el llibre.
Es van regalar llibres als col·laboradors directes i a entitats, segons el llistat que s’havia elaborat previament.
El llistat de llibres per regalar no es tancat i se n’han entregat, per exemple, a la Síndica de Greuges de Barcelona, en la seva presència al barri (9/03) i al Centre d’Estudis Ignasi Iglesias de Sant Andreu, en la visita que es va fer a la seva entitat (9/03).
Per la Feria  de Abril es possarà una taula amb llibres, mocadors i xapes ( Isidre, Elia, Kiko, Pepi…).
Cal anotar qualsevol venda o regal que es faci de material, per poder portar-ne un control.
El llibre serà present a la parada de la FAVB, a la Rambla, el dia de Sant Jordi.

2) La subvenció final és de 6.000€, lluny de la quantitat demanada i necessària per fer les activitats programades.
Cal adequar el projecte a la nova realitat a nivell d’actes i de comptabilitat.

3) La caminada Prospe-Montserrat (6′ d’abril) es va suspendre pel mal temps i per haver-hi pocs inscrits.

4) Es revisa i es va concretant el programa de Centenari sobre el document base que ha elaborat i reelaborat, mil vegades, la Laura.
Aquest només el coneixem els de la Comissió, per això s’acorda publicar-lo en el Diari de la Festa Major. Senyalant els dubtes sobre algunes dates, emplaçaments i les possibilitats d’enriquir-lo amb més aportacions. Convidant a seguir el blog per estar al dia.
Per l’important tema de les infaestructures hi ha una reunió al Districte: Laura, Pepi, Kiko (25/04). Cal introduir les necessitats del Prospe Rock, previst pel 29 de juny. A la Zona Verda? Han entregat un document explicatiu de l’activitat.
El Districte valora en 13.700 €, les infraestructures demanades!
Com a actes propers hi ha: Concert de Juan José Barreda i acompanyants (12 d’abril), Presentació-pregó de la Feria de Abril (13 d’abril), havaneres amb l’Espingari, amb la presentació d’una lletra recitada, acompanyada pels músisc, sobre el Centenari, obra de la poetessa, Elisa Riera.

5)  A la Cultura Va de Festa s’ha demanat una taula pròpia. La idea es portar-hi l’exposició Efemèrides, llibres, pancarta, mocadors i xapes.
S’apunten: Andrés, Joan C., Joan L., Kiko.

6) El dia 10 de maig hi haurà la xerrada: “Migració, ciutadania i veïnatge” a càrrec de Miguel Solana i Asunción Blanco.
Alberto i Andrés s’encarreguen del cartell. El pagarà 9 Barris Acull. L’acte l’organitza la Comissió del Centenari i la xarxa 9 Barris Acull.

7) Diada del Centenari: 18 de maig
Pedro s’encarrega del tema dels permisos. Es parla de dues persones del barri perqué siguin portadors dels capgrossos. Cal parlar amb ells. La feina seria pagada, 100 €, per “bolo”.
Destacar l’espectacular feina d’en Vicens i d’en Raul en el seva confecció.
El cartell per publicitar la diada s’encarrega a Zeju. Cal passar-li el text (Pedro).
El dinar finalment serà una arrossada. El preu 8,00 € i 6,00 € pels petits.
Els tiquets per a 200 persones es vendran al casal. Del “disseny” se n’encarreguen Alberto i Joan C. També faran la proposta d’etiqueta per les ampolles de vi.
Es decideix guardar el pastís per més tard, al final del Centenari.
El concert final, després de la presentació del Diari de Festes, serà a càrrec del grup “Big Funk Teory” del barri.
Cal confirmar amb castellers de Barcelona la “repetició” del pilar de 1977, immortalitzat per en Kim Manresa.
Malgrat no ser, ni un bon dia, ni una bona hora, s’accepta el regal: Dia 19 de maig a les 10’30 del matí!
Pel castell de focs de la Festa Major la frase a “cremar” aceptada és: “100 anys prospe”.
S’ha parlat amb la Comissió de Festes també del tema de la cercavila del 25 de maig amb la presència de cotxes d´época.

8) Andrés s’ha reunit amb en Joan Roca director del MUHBA. Aquest diu que tot va bé i que la inauguració de l’exposició sobre Harry Walker es farà a la Model el 20 de Novembre, amb la idea de portar-la a 3/4 llocs.
Per això han contractat dues persones per prepar-la i una per la producció. Constarà de 30 plafons i de taules amb objectes per visualitzar objectes, com pot ser un ciclostil…
Va parlar també dels “Tallers de mèmòria històrica”, es concebeixen amb  quatre sessions.
Andrés, Joan C. i Mercè A. prepararan un guió.

9) Es confirma el 15 de juny pel canvi de plaques amb el nom nou de la plaça Harry Walker. Es propossa fer una festa infantil.

10) Per l’exposició de la Fundació Joan Brossa al Casal (16 al 29 de setembre) cal garantir la “vigilància” per preservar-ne la seva integritat.

11) Pedro i Kiko s’han reunit amb l’entitat, subvencionada, “Donants de Memòria”, proposen fer entrevistes i videos amb gent del barri que puguin explicar les seves històries, ajudant a entendre i a conèixer millor el nostre passat. El cost seria zero.
En principì es veu bé. Pedro, seguirà el contacte.

12) El codi de Barris del 2 de maig estarà dedicat a la Prosperitat. La Comissió del Centenari ha estat present a les gravacions.

13) Els  bombers, després de dues visites, no han trucat pel tema de la pintada a la paret de Pablo Iglesias/ Tissó. Fa falta que algú es comprometi especialment per seguir el tema i per veure’n la seva viabilitat.

14) L’equip de documentació segueix treballant i en aquest moment s’estan arrodonint els primers temps de barri, el coneixement de la Cooperativa de La Habitación Barata, la vida del seu president Eladi Gardó, la importància del personatge a nivell de ciutat. També  la seva preocupació pel barri i els estrets lligams que hi manté per aconseguir millores.
El material es abundant i rigurós, cadrà veure com es difón.
S’ha parlat amb Mercè Tatjer per ensenyar-li, el valori i ens ajudi a concretar alguns aspectes.

15) El blog del Centenari té un gruix important i en podria tenir més si hi hagués algú compromés directament, enviant sistematicament el molt material que es va generant. De gràfic, per exemple, ni ha molt.
Un “voluntari” a la propera reunió?

16) La xerrada que en Jordi Sánchez director de L’Arxiu Històric de Roquetes fa, a les 12 del migdia, al saló de Plens del Districte, coincideix amb la Diada del Centenari, 18 de maig!. Complicat assistir-hi.

Propera reunió: Dissabte, 11 de maig de 2019 a les 12’00 h. del migdia i al Casal de barri