Acta Comissió del Centenari | 13.07.2019

nena-barraques_webACTA COMISSIÓ DEL CENTENARI
13 de juliol de 2019 a les 11’30 h. del mati
Casal de barri de Prosperitat

Assistents: Laura Sánchez, Jordi Foix, Ferni Seijas, Joan Llatge, Llorenç, Andrés Naya, Kiko Ruiz, Elia Herranz, Kike Espinoza, Joan Catafal, Pedro Cervera, Gonzalo García, Pepi Ramírez, Alberto Sanagustín.
Emilio, per Prospe Rock i Noemí Ayora, tècnica de barri.

S’excusen: Alex Sánchez i Mercè Abeyà.

1) El dia 3 de juliol es va fer al Districte una reunió per acabar de lligar el tema d’infraestructures necessàries per als actes programats. Per la Comissió, Kiko, Laura i Pedro; pel Districte, Lucas M. Martínez i Noemi Ayora.
L’entesa és bona i queden per lligar alguns serrells.

2) El Prospe Rock, programat pel 28 de setembre, genera dubtes. No es visualitza clarament una estructura mínima que permeti portar endavant un acte de tanta envergadura i on la Comissió n’és un col·laborador, però no l’organitzador.
La discussió és llarga i s’acaba convocant als promotors, especialment al Manolón, a una reunió, dijous 18 a les 5 de la tarda. Per la Comissió hi aniran Elia, Ferni i Joan C.

3) Dijous 18, es passarà al cinema a la Fresca la pel·licula “La sombra de la ley” propossada per la Comissió. La pel·lícula situada als anys 20 del segle passat, explicita els conflictes socials del moment.
Previament, es projectarà el video del Romanço del Centenari i un recull de fotos antigues del barri.

4) El mateix dia i a les 7 de la tarda, es presenta el número 76 de la Revista de L’Arxiu, on el Centenari hi és especialment present. Hi aniran Jordi Foix i Joan C.

5) Andrés ha connectat amb la Fundació Joan Brossa per aclarir detalls pràctics per a l’exposició “En els seus tretze són tretze”. Casal de barri del 16 al 29 de setembre.
El material es recollirà al magatzem de la Fundació a Bellvitge, el dia 12 de setembre a les 10 del matí (Joan C., Andrés).
Es demanarà una silueta de Brossa i el vídeo de l’exposició (Andrés)
Ells faran un text curt de presentació.
La Comissió és l’encarregada de penjar-la i de mantenir-ne el control. Caldrà fer torns per parelles, durant l’horari d’obertura (de 5 a 7 del vespre).
Cal retornar-la, al mateix lloc, el dia 30 de setembre.
En Sergi està acabant el cartell de difussió amb les aportacions que s’han fet. Es recullen els dos actes, l’exposició i el recorregut teatral d’Els Pirates Teatre, del dia 28.
La presentació es farà el divendres, 19 de setembre a les 19’30 hores.
Es propossa fer uns jocs de màgia, recital de poemes i veure la possiblitat de què hi participi en Jaume Fabre, autor d’un itinerari de l’obra de Brossa a Barcelona i publicat a la revista Carrer, Juliol de 2019. Hi haurà, aquest dia, “Carrers” a disposició dels assistents.
Pel tema de la màgia es parlarà amb el Mag Andrés que ha participat en diferents espectacles a “Date una Huerta”. (Joan C)

6) Sardanes, 29 de setembre, la Laura coordina amb l’Agrupació Sardanista l’Ideal d’en Clavé.
Alberto i Jordi s’encarreguen del cartell.

7) Alberto farà el cartell pel concert de la Banda Municipal al pati de l’escola Tibidabo a les 6 de tarda del dissabte, 5 d’octubre.
Referència als 50 anys de l’escola? A la revista “Infitibi” del curs 2018-2019, el Centenari hi és present.
Hi ha dubtes sobre el punt de llum on connectar. Noemí i Laura ho aclariran amb la Cristina, Directora.
Es recorda la necessitat de tenir un aparcament garantit per al camió de la Banda a la cantonada de Vinyar amb Joaquim Valls (Noemí-Guardia Urbana)
Caldria fer una pancarta per penjar-la a la tanca, carrer Joaquim Valls.
Amb la fotografia trobada, de Josep Badosa, al “El Dia Gráfico” del concert de la Banda del dia 1 de gener de 1919, es prepararà una “postal” (Andrés, Joan C.).
Pepi i Ferni seran qui coordinaran el dia del concert.

8) Es repartiran llibres de “Harry Walker: lluita obrera, victòria veïnal” a entitats i a centres educatius del barri.
S’han ofert dos punts de venda. Les llibreries JoJos, al carrer Borràs, i a Papiros del carrer Joaquim Valls. Se’ls pot “compensar” la venda.

9) Per facilitar la feina caldria digitalitzar documents i tenir-los disponibles al Punt d’Informació.
Un d’ells hauria de ser el Diari de la Festa Major. L’Alberto està preparant per fer-ho de forma “artesanal”.
Noemi preguntarà a l’arxivera del Districte, Sandra Ponce, la possibilitat que ho facin ells. També mirarà si hi ha un armari disponible per guardar material del Centenari.

10) Es demanarà (Joan C.) a Jordi Sánchez “repetir” al mes d’octubre i al barri, la conferència que va fer a la Sala de Plens del Districte, “L’abans de la Prosperitat”.
La disponibilitat del Casal, es redueix al dies 4 i 11.

11) Per a la la col·lecció que es vol encetar d’història del barri, semblant a la “Col·lecció Històries del Raval”, es vol preparar una maqueta mare.
Elia ha parlat amb en Magrans. Dimarts 16 es reuniran amb ell per treballar-ho, Andrés, Elia i Joan C.

12) Per a l’exposició (MUHBA) sobre Harry Walker, prevista pel 20 de novembre a la Model, sembla que l’equip encarregat no ha iniciat la feina, encara que hi ha pressupost assignat.

13) Sobre els Tallers de Memòria, l’esquema que presenta l’Andrés, temes i ponents, es veu molt bé.
Falta concretar el compromís del MUHBA.
Caldria pagar als ponents per poder editar les ponències. Es prevuen 4/5 sessions, al mes de novembre.

14) L’entitat “Donants de Memòria” es va oferir per gravar vídeos on veïns i veïnes expliquin les seves petites i grans històries del barri. L’activitat no suposaria cap despesa. Es podrien iniciar el mes d’octubre?

15) Per al ball de cloenda (14 de desembre) es posen sobre la taula dues propostes:

– La Portàtil FM. La Pepi ha fet els contactes.
– Recuperar l’Orquestra de la Prospe. En Kiko ha iniciat les gestions.

El lloc que s’acaba escollint, és la sala del Casal de Barri.

Propera reunió: Dimecres, 24 de juliol a les 7’00 h. del vespre al Casal de barri