Acta Comissió del Centenari | 15.12.2018

nena-barraques_webACTA COMISSIÓ DEL CENTENARI

15 de desembre de 2018 a les 12 del migdia

Casal de Barri de Prosperitat

Assistents: Laura Sánchez, Pedro Cervera, Kiko Ruiz, Elia Herranz, Gonzalo García, Pepi Ramírez, Mercè Abeyà, Jordi Foix, Joan Catafal, Isidre Ramos, Ferni Seijas, Vicens, Carles Benito, Blai Catafal

S’excusen: Andrés Naya, Kristian, Esme Cócera, Alberto Sanagustín

1) Es fa una valoració del Portal del Centenari de l’1 de desembre.

Aquesta és positiva. La xaranga, la pancarta anunciant el Centenari i el tricicle van crear expectació i les 600 octavilles preparades es van acabar. La gent preguntava i per a alguns era una sorpresa que el barri tingués ja 100 anys i ho veia com un motiu de celebració.

A la plaça Àngel Pestaña la presentació, brillant, del calendari del Centenari feta per en Kike Espinoza va crear, tot seguit, una cua per comprar-lo. En poc temps se’n vengueren un centenar. Cal destacar la satisfacció de la gent després de la primera ullada.

Entrega, diversió i marxa va ser l’aportació del Combo del Barri a la festa.

2) El calendari porta un molt bon ritme de venda i en queden pocs dels 300 editats.

Dilluns se n’encarregaran 50 més, a la copisteria Moyano. Els diners de la venda del calendari els centralitzarà la Laura.

3) La importància del que està gestionant la Comissió fa que, tal com s’havia acordat, es creï un grup per portar el control de les despeses i de les entrades.

S’apunten: Ferni i Elia.

4) Kiko informa del resultat de la visita a la Junta de l’Associació de Veïnes i Veïns per demanar col·laboració econòmica per al Centenari. Molt bona receptivitat, la quantitat a aportar estaria al voltant de 750 €.

5) Laura i Pedro enviaran una carta a les entitats del barri demanant la seva participació al Centenari, sigui econòmica i/o amb l’organització dels seus propis actes.

També se’ls convidarà a visibilitzar el logotip del Centenari en totes les seves activitats.

6) S’expliquen els recordatoris que Andrés Naya ha fet al Districte, per recordar el compromís de convocar-nos a final de novembre per comunicar l’aportació econòmica als actes del Centenari de l’any 2019.

Emails que primer no mereixen resposta i que a l’insistir n’arriba un, de Carlos Izquierdo, que ignora la reunió del 10 d’octubre i els compromisos que ells es van marcar. El contingut es totalment confús, imprecís i desconcertant.

Això és rebut com una falta de respecte a la feina de la Comissió i que hipoteca greument tota la gran feinada que s’està fent.

Es decideix l’enviament urgent d’una carta, com a Comissió, a la Regidora i al Conseller Tècnic (1)

La continuïtat de la reunió es fa complicada, ja que el que domina és un sentiment d’indignació que obliga a deixar aparcats un munt de temes de l’ordre del dia en els que la dotació econòmica és fonamental.

7) El grup Efemèrides té enllestida l’exposició i el cartell per fer-ne difusió.

La presentació serà el 17 de gener a la sala/bar del Casal. El mateix dia 17 es presentarà el tríptic: 25 documents Bàsics, la Prosperitat 1919-2019.

Hi intervindran Mercè Abeyà presentant el tríptic, Kiko i Jordi l’exposició i Joan, en nom de la Comissió. Intervencions totes, molt breus.

Es proposa a que alguns s’animin a vestir-se dels anys 20 del segle passat.

L’exposició hi estarà fins el 16 de febrer.

8) El proper número de A les Barriades que sortirà el mes de gener, estarà dedicat al Centenari.

9) El 12 de gener de 2019 la Bodega Eduardo farà 65 anys. Es planteja un acte a la mateixa bodega i a l’entorn immediat. Podria consistir en un vermut, un plafó que recuperaria una entrevista feta a Eduardo, al Diari de la Festa Major i referències al passat i el present (comerç, urbanització…).

10) Es parla d’una ruta pel barri per conèixer la seva història. Es veu interessant que la faci algú que s’ho miri des de fora. Aquest dies hem parlat amb Peter Cowley que en el seu blog: “El pla de Barcelona”, ha dedicat un capítol, molt interessant i ben documentat a la Prosperitat: http://www.pladebarcelona.cat/2018/01/27/flordeneu/

11) Es proposa fer una exposició amb els dibuixos que Miquel Fuster ha fet del barri per il·lustrar el llibre de Harry Walker. El llibre podria estar disponible per al mes de març.

12) La data que es valora per a l’Homenatge a Brossa, teatre al carrer, per la companyia “Els Pirates”, seria el dijous 30 de maig (Festa Major) i a les 7 de la tarda.

13) Hi ha molt bona disposició de Jaume Arnella per fer el Romanço del Centenari.

Cal insistir amb els castellers de Barcelona (Joan) perquè decideixin, en un sentit o altre, la seva participació

L’Agrupació Sardanista L’Ideal d’en Clavé notifica que la ballada de sardanes, serà a càrrec de la Cobla Sabadell, a la plaça Angel Pestaña, el diumenge, 29 de setembre. Serà la contribució de l’Agrupació al Centenari.

14) Per fer més visibles alguns actes es veu convenient fer-los al carrer. La idea surt d’un debat sobre el barri i la seva evolució, on els protagonistes hauria de ser la gent gran

15) El diari “línianoubarris” publicarà en el seu proper número (desembre 2018) informació sobre el Centenari de la Prosperitat.

Propera reunió: Dissabte, 19 de gener de 2019 a les 12’00 h. del migdia i al Casal de barri