Acta Comissió del Centenari |17.02.2018

nena-barraques_webACTA COMISSIÓ DEL CENTENARI
17 de febrer de 2018 a les 12 del migdia
Casal de Barri de Prosperitat

Assistents: Andrés Naya, Pepi Ramírez, Mercè Abeyà, Jordi Garcia, Jordi Foix, Elia Herranz, Gonzalo García, Alberto Sanagustín, Esme Cócera, Isidre Ramos. Kiko Ruiz, Pedro Cervera, Joan Catafal, Laura Sánchez, Ferni Seijas.
S’excusa: Carles Benito.

1) S’ha presentat a l’Ajuntament la memòria per justificar les activitats de 2017 i la demanda de subvenció pel 2018: 4500 € (El projecte 9000 €).

2) Llibre Harry Walker
Nestor Bogajo l’està redactant per encàrrec d’editorial Clariana. La previssió es que entri a impremta al mes de setembre/octubre i que pels volts de Nadal es podés presentar.
La primera part, dedicada a la vaga, per suplir la falta d’imatges es demanarà a Miquel Fuster que aporti il·lustracions inspirades en el material escrit existent: octavetes, manifestos, fulls informatius…
Sobre el canvi de nom de la plaça tenim informació, per part del Districte, ens diuen que passarà a la ponència de nomenclàtor de març, amb la idea de portar-ho al plenari de maig.
Aquesta informació no coincideix amb una altre que tenim: la ponència es va reunir el 15 de febrer, el tema de canvi de nom de Harry Walker no estava a l’ordre del dia i no hi ha dia fixat data per la propera!
S’acorda redactar (Andrés) i registrar un escrit de la Comissió Del Centenari adreçat a la Comissió del Nomenclàtor.

3) Satisfacció general per l’exposició “L’escola a la Prosperitat 1930-2018″ tant per part de la Comissió, com de la gent que va assistir a la presentació, com pels que van passant. Arriben felicitacions i agraïments per la feina feta.
Han passat representants d’escoles del barri, però moltes encara no ho han fet.
Calen nous contactes per aconseguir que vinguin.
Es té clar que quan es despengi del Casal s’hauria de tenir un calendari perquè l’exposició vagi passant per diferents llocs: centres escolars, especialment Instituts, escola d’adults, biblioteques…
La Taula rodona es farà el dia 22 de març a les 7 del vespre al Casal de Barri.
El títol, provisional, seria ” En defensa de l’escola pública, abans i ara. Reptes pel futur”
Es té clar que a la taula hi ha d’haver representants de tots els actors del procés educatiu.
La proposta és:
– Roser Solà. Professora jubilada de l’institut Sant Andreu i autora del llibre “L’ensenyament a Nou Barris. 1933-1990”.
– Alba Sanagustín. Mestre, filla del barri i ex-alumne de centres del barri.
– Un membre de les AMPES: Carles Benito, Inma Ayora…
– Un alumne del Galileo Galilei. Gonzalo i Joan faran els contactes. Si no quallen, es pensa en un ex-alumne: Isaac de Capibola.
– Albert Recio com a AAVV.
– Un moderador.
Amb una primera fila de “convidats”
Les intervencions entre 7/10 minuts.

4) La documentació: La Prosperitat 1919-2019, segueix creixent amb noves aportacions.
La Mercè Abeyà i Andrés Naya porten la introducció del dossier. Es llegeix i és aprovada per unanimitat, valorant la molt bona feina que s’ha fet.
La presentació i la posada en marxa del punt d’informació veïnal queden condicionats a saber la subvenció concedida (maig?).
Es passa una llista de documents “imprescindibles”, “bàsics”… uns 25, per tenir uns coneixements mínims del barri i que cal acabar de polir.
Això s’editaria, a part, per fer-ne difusió. La Mercè passarà el document consensuat i l’ Alberto prepararà el format i la compaginació.

5) La cartellera digital s’instal·larà físicament la setmana del 19 de febrer. Isidre, Alberto i Joan s’encarreguen de dotar-la de contingut amb les propostes que arribin.

6) La Comissió del Centenari aportarà una exposició als ” 40 anys de Festa Major”.
El tema es tracta amb presses (portem molta estona reunits) i no hi ha temps de fer una valoració reposada de la proposta: “Els cines del barri i les pel·lícules de la contraportada de La Prosperitat”.
Una valoració reposada, posterior, es decanta per: les portades del diari de la Festa Major, La Prosperitat.
S’apunten al grup de treball: Andrés, Alberto, Elia, Kiko, Jordi Foix i Joan.

7) Les properes activitats són la ruta organitzada per la Casa de l’Aigua de Trinitat Nova per dissabte 4 de març 2/4 d’onze: Els arbres de la Prosperitat i altres mirades. Sortida del Casal de Barri.
El Grup d’Història de Nou Barris està preparant “La Ruta Kinki per la Prospe”. Seria la seva contribució al Centenari.
Quan ho tinguin llest ho enviaran perqué hi fem una ullada.

8) No hi ha temps per tractar la resta de punts de l’ordre del dia:
– Decidir temes i dates de “Les jornades: Història del Barri”
– Festival per a final de 2018: Portal del Centenari. S’apunten per començar a treballar-ho: Laura i Fermi
– Inici de contactes amb les Prosperitat de: Madrid, Salamanca, Elda i Villagarcía de Arousa.

Propera reunió: Disssabte, 21 d’abril a les 12 del migdia i al Casal de barri.