Acta Comissió del Centenari | 25.03.2017

dscf7558_webACTA COMISSIÓ DEL CENTENARI
Dissabte, 25 de març de 2017 a les 12 del migdia
Associació de veines i veïns de La Prosperitat

Assistents: Joan C., Joan Ll., Kiko, Gonzalo, Llorens, Alberto, Albert, Esmeraldo, Jordi Lapedra, Pepi, Pedro . Sorry si em deixo algun.
S’excusen: Cris, Carles, Andrés i Elia, Mercè Abeyà

Resum de la reunió:

 • S’informa que ja s’ha entregat el premi a la persona guanyadora del logotip del centenari, Cristian Rodríguez
 • S’informa que des del districte, per la subvención ens demanen un pla de treball amb pressupost pels propers 3 anys fins arribar al centenari. Andrés ha començat a fer l’esborrany de la proposta (s’adjunta) i que podeu anar completant-la.
 • S’informa que ningú ha trucat des de la col·locació dels cartells de la campanya de recollida de materials històrics del barri. No obstant, ja tenim un llistat de gent a la que visitar i entrevistar. S’encarreguen Joan C. i Alberto.
 • S’informa de l’enderroc de la casa del carrer Flordeneu 21 i la carta que s’ha entregat al districte signada pel Grup Històric de Nou Barris, l’Arxiu Històric de Roquetes,Grup d’Història de 9 Barris, l’Associació de Veïns de La Prospetitat i la Comissió del Centerani demanant la documentació exigida en el Nivell D de protecció per poder enderrocar.
 • S’expliquen les dues reunions mantingudes amb la UNED. Una d’elles amb alumnes d’Antropologia que volen fer treballls de final de grau sobre el territori.
 • S’informa de la presentació del llibre de Roser Solà, “Ensenyament a Nou Barris”, on surten les escoles de Prosperitat. Es farà al districte de Nou Barris, el dia 4 d’abril, a les 19h i s’anima a tothom a anar-hi.
 • S’informen dels contactes mantinguts per la difusió i implicació en el centenari. S’han entregat totes les cartes a escoles i instituts del barri. Des de l’última reunió s’ha visitat l’escola Valldaura i se’ls ha proposat 2 activitats (busqueda de persones entre els avis i àvies dels alumnes per la memòria oral i un treball a fer pels alumnes sobre els comerços històrics del barri). També s’informa que estem pendent de la vista a l’escola Tibidabo, que la directora ja ens ha demanat i a l’Institut Ignasi Iglesias.
 • La Mercè Abeyà ens fa arribar la proposta d’incloure un concurs al blog que es digui “Prospe enigma”, on s’esbrini situacions de fotografia. La idea es veu molt bona, extrapolable a altres àmbits, com pot ser La Cultura va de Festa o la Festa Major del barri.
 • Per la festa major:
  Fem la presentació del diari de festes d’enguany.
  Un article al Diari de festes.
  Posar una pancarta del centenari a les baranes del terrat del casal de barri.
 • Activitats:
  Parlem del barri: 6 de maig a les 12h al casal, taula rodona amb un historiador, audiovisual amb documentació i persones testimoni de la lluita en la vaga de la Harry Walker, amb posterior col·locació de placa in situ a la mateixa pl. Harry Walker. Joan C. prepara el texte pel cartell i Jordi Lapedra el dissenya.
  Passejada: 10 de juny pel matí per la “primera Prosperitat”: Tissó, Pablo Iglesias, Meridiana, Via Favència.
  Exposició: A l’octubre al casal, sobre la transformació urbanística dels límits de la Prosperitat actual (Via Júlia, Via Favència, Av Rio Janeiro i Pg Valldaura). Tenim força materials.
  El 22 d’abril, passejada pels arbres de la Prospe, organitzada per Userda 9.
  Al setembre està prevista una passejada per la Prospe, organitzada pel 3 Voltes Rebel.

 

 • La propera reunió de la comissió del centenari el dimecres 26 d’abril al Casal de Barri de Prosperitat