Acta Comissió del Centenari | 26.04.2017

nena-barraques_webACTA COMISSIÓ DEL CENTENARI
Dimecres, 26 d’abril de 2017 a les 19h.
Casal de Barri Prosperitat
Assistents: Joan C., Joan Ll., Kiko, Gonzalo, Llorens, Alberto S., Pepi, Elia, Andrés Pedro . S’excusen: Cris, Carles, Mercè Abeyà

Resum de la reunió:

  • Enderroc de la casa protegida Flor de Neu 21 i resposta de l’Ajuntament. Es valora negligent la resposta de l’Ajuntament que addueix a un error informatic el fet de no haver tingut en compte la catalogació de la casa, i d’aquesta manera no s’hagi fet l’estudi previ, abans d’enderrocar-la. També, es té constancia que el cercador públic que té l’ajuntament sobre el patrimoni arquitectònic, no funciona. Es respondrà amb un escrit signat per les mateixes entitats que el varem presentar. També es farà un article al diari de festes “Ens esborren la memòria” (Joan C.) Joan C., explica que tenim un llistat de cases històriques del barri, entre les que destaca la torre del C/ Florida 50, que és reinvindicada com a equipament.
  • Acte de la vaga de Harry Walker. Per problemes d’agenda amb l’historiador que ha de venir, es trasllada al 10 de juny a les 12h. Taula Rodona amb Marc Andreu i testimonis de treballadors/es i veIns/es i posterior col·locació de la placa a la plaça Harry Walker. La placa a col·locar de les proposades per Jordi Lapedra, vam acordar la que posa Plaça, però encara queda per decidir si l’acompanyarà o no una preposició al davant. (PLAÇA A/DE LES TREBALLLADORES I TREBALLADORS …) Des de l’Ajuntament ens fan arribar que volen participar a l’acte. S’acorda que si col·loquen placa d’homenatge serà un acte compartit. Sinò és un acte de la comissió del centenari. No hi cap problema en que vinguin, però sense caracter institucional
  • Festa Major. Es fa l’article i logo al diari de festes. Pancarta a la barana del terrat del Casal de Barri. Presentació del diari de festes (20 de maig).
  • Del l’IES Sant Andreu volen fer una cronologia sobre els 40 anys d’història del seu centre. Ens demanen una xerrada sobre la història del barri. S’acorda que sí.

No concretem cap data per la propera reunió i ens emplacem a la presentació del diari de festes (Joan, qualsevol cosa que necessiti ens ho comunicarà).
Estem en contacte.