Acta Comissió del Centenari | 28.10.2019

nena-barraques_web
ACTA COMISSIÓ DEL CENTENARI
28 d’octubre de 2019 a les 7 del vespre
Casal de barri de Prosperitat

Assistents: Pedro Cervera, Isidre Ramos, Elia Herranz, Kiko Ruiz, Joan Catafal, Ferni Seijas, Andrés Naya, Pepi Ramírez, Llorenç, Felipe

S’excusen: Laura Sánchez, Jordi Foix

1) Ball del Centenari, previst pel dia 14 de desembre.
Felipe ha fet els contactes: «La Banda del Coche Rojo» i la «Banda Neón».
El preu dels primers és elevat (2800€ ) i caldria gestionar una rebaixa important. Primer ho farà en Felipe i si no hi ha èxit, insistirien Andrés/Kiko.
Els segons, més barats (1800€) queden com alternativa.
El plaç per gestionar s’hauria de tancar l’ 11 de novembre.
L’horari del ball seria de les 10 del vespre a la una.
El cartell s’encarregaria a en  Zeju. Hi figurarien els dos actes del dia: Vermutsical amb Mateolika i el ball.
El text seria: « Cloenda de l’any del Centenari» amb un «continuarà…»
Pel arrodonir el text del cartell i sobretot, el ball, ho podem fer sense necessitat de convocar una reunió, utilitzant el correu.

2) Economia. Molt bona feina d’en Ferni presentant els números del Centenari: entrades, sortides, balanç, disponibilitat…
En Pedro s’encarrega de demanar reunió amb Isabel Santaulària (Districte) per aclarir dubtes sobre la justificació de la subvenció.
Aniria bé que fos abans del 20 de novembre. En Ferni té disponibilitat per assistir-hi a partir de les 4 de la tarda. Un cop sabut el dia, caldria que algú més s’apuntés per acompanyar-lo.

3) Al sopar d’Entitats, divendres 29 de novembre, els presents de la Comissió aprofitarien per publicitar el programa del 14 de desembre.

4) El dimarts, 29 d’octubre a les 10 del matí començaran les sessions de «Donants de Memòria» i que s’allargaran als tres primers dimarts de novembre.
S’ha connectat amb un nombre important de veïns i veïnes que han confirmat la seva participació.
S’ha fet una edició especial, 20 exemplars, del Calendari del Centenari. S’han mantingut les fotografies i el text, canviant l’any i els mesos pels de 2020.
Se n’ha encarregat Alberto Sanagustín.
Els calendaris es regalaran als participants a les sessions que no tinguin el de 2019.

5) La valoració de la xerrada d’en Jordi Sánchez és molt positiva , on amb rigor, es va aportar molta informació sobre els inicis del barri: vendes de terrenys, primeres parcel·lacions, propietaris, especulació…
Es va gravar la xerrada sencera i caldrà veure com incorporar-la al blog del Centenari.
Es veu com un gran encert la pantalla, visible des del carrer, on les fotografies antigues i ara les de «9 Barris Imatge» creen una gran expectació.
D’agrair l’extraordinària feina de «9 Barris Imatge», palesa en la magnífica exposició!

6) La maqueta mare de la col·lecció de llibres està enllestida, gràcies a la feina d’en Magrans i l’Elia.
A punt d’enllestir el contingut del primer llibre, caldria parlar (Elia) amb en Ru per veure si es pot encarregar de la seva maquetació.
Pel dimecres, 13 de novembre a 3/4 de 8 del vespre, es concreta una reunió per fer «les últimes» correccions: Elia, Mercè Abeyà, Andrés, Joan C.
Es fixa com a termini, finals de novembre per tenir-lo acabat.
Un cop que se sàpiga com és el llibre caldrà parlar amb l’editorial de Madrid i de la que en Jordi Foix ha facilitat les dades, després dels contactes amb la gent del Lokal del Raval.
És llavors quan sabrem el que costen. Els diners es recuperarien amb la venda, però caldrà avançar la despesa!

7) Pel tema dels faristols per a la plaça «Dels treballadores i treballadors de Harry Walker» i del refugi del carrer de la Florida i seguint les indicacions de Carles Vicente (ICUB) cal parlar amb en Jordi Rabassa, regidor de Memòria Democràtica, (Andrés).
Per estalviar malentesos i feines duplicades amb la Coordinadora d’Associacions Veïnals i l’ Arxiu Històric de Roquetes, cal que les propostes referides a patrimoni i a memòria històrica es facin de forma conjunta amb l’Arxiu com a cap, ja que és qui porta molts anys treballant sobre el tema.

8) S’informa de la reunió al MUHBA (22.10.2019) amb Joan Roca (Muhba), Carles Vicente (ICUB), Mònica Martínez, Javier Tèbar, Andrea Manenti (dissenyador de l’exposició), Néstor Bogajo, comissari exposició Harry Walker… i Andres i Joan C. per la Comissió.
Sobre la taula dos temes: Exposició Harry Walker i Tallers de Memòria.
Ens presenten unes maquetes amb format reduït dels plafons. Al natural seran 7 torres de 2’20 metres d’alt i 0’75 metres d’ample. Quatre plafons per torre.
Es valoren i es coincideix que cal reduir el text a un mínim, si es vol que es llegeixin.
S’inauguraria el 16 de desembre de 2019 a la Model, a la sala de la dreta de l’entrada.
Després seria itinerant, en principi els llocs que s’escullen són la Lleialtat de Sants, la biblioteca de Can Fabra, la fabrica Oliva Artés de Poble Nou i la Via Júlia.
Als llocs «segurs» a més dels plafons hi haurien vitrines amb objectes.
L’ordre de l’itinerari està per concretar. L’últim seria Via Júlia, el lloc amb més risc de patir desperfectes. Trenta dies a cada lloc, però només 10 a la Via Júlia.
Pel que fa als «Tallers d’Història», la Mònica ha trucat als ponents proposats per nosaltres. Han pogut connectar amb tothom amb l’excepció d’en Jaume Fabre. Tots han dit que sí!
N’hi ha que els havíem de connectar nosaltres:Jordi Sánchez que també ha dit que sí i Neus Gonzàlez (Andrés).
Falta per concretar els noms de gent del barri que hi participarà.
Va quedar clar que paguen, però poc. Per això no els poden demanar les ponències per escrit, el que possibilitaria fer una publicació posterior. Deixen a les nostres mans la possibilitat de «convence’ls»!
Volen tenir-ho tancat abans del 15 de novembre per poder-ho incloure en la seva programació i publicitar-ho. Demanen una introducció de 400/600 caràcters.
Serien 5 sessions, totes en dijous. El primer seria el 20 de febrer de 2020. Hi haurien inscripcions prèvies, però serien obertes. El lloc: Casal de Barri.

9) Dijous, 7 de novembre, a l’Associació es presenta la nova Regidora: Margarida Marí- Klose.
Hi aniran entitats del barri a explicar les seves reivindicacions.
Pel Centenari (Joan C. ) es farà una breu intervenció centrada en demanar una reunió específica per exposar el pla de treball pel 2020. Es poden anticipar temes: torre de Florida 50, el llibre, el Punt d’Informació frustrat per falta de recursos…

10) Programació del Casal no ha respost a la proposta d’en Llorenç Gonzàlez de representar «Tocando al Frente». Quan la tinguin, Joan C. s’encarrega de fer-li saber.

Propera reunió: Dissabte, 30 de novembre a les 12’00 h. al Casal de barri