Acta Comissió del Centenari | 30.09.2017

nena-barraques_webACTA COMISSIÓ DEL CENTENARI
30 de setembre de 2017 a les 12 del migdia
Casal de Barri de Prosperitat

Assistents: Joan Llatzer, Elia Herranz, Jordi García, Jordi Foix, Esmeraldo Cócera, Pepi Ramírez, Joan Catafal, Gonzalo García, Andrés Naya, Carles Benito
S’excusen: Mercè Abeyà, Kiko Ruiz, Pedro Cervera, Isidre Ramos, Cristina Doménech. Xavi Murillo ho fa posteriorment.

 1. L’Andrés Naya porta l’esborrany de l’escrit per entrar al registre, de l’Ajuntament, demanant el canvi de nom de la plaça Harry Walker i la col·locació d’una placa explicativa. S’aprova, sense esmenes. L’Elia farà la traducció al català.
  La proposta és que el signin les entitats i persones del barri.
 2. S’informa de la proposta inicial del Districte (reunió amb Rosa Maria Farga, 14 de juliol) per reeditar, facsímil, el llibre ciclostilat de Harry Walker i de la seva proposta posterior de visitar la Biblioteca del Pavelló de la República, on tenen dos exemplars del llibre, revistes i material relacionat amb la vaga.
  El districte ho ha parlat amb el responsable de la impremta Municipal i diuen que ho portaran al Consell de publicacions de novembre.
  Es decideix demanar visita a la Biblioteca entre el 16 i 20 d’octubre per veure el material.
  De moment es creu que l’edició hauria de recollir el llibre ciclostilat; el context de la vaga; la connexió entre la propietat de la fàbrica – l’especulador Josep M. Figueres – Porcioles, per edificar l’espai i la lluita per aconseguir els equipaments (Institut, CAP, plaça…).
 3. Es valora l’estudi que finalment i que en caràcter retroactiu ha fet la propietat de Flor de Neu, 21 per exigència del Districte, després de la denúncia feta per l’Associació de Veïnes i Veïns, la Comissió del Centenari, l’Arxiu Històric de Roquetes i el Grup d’Història de Nou Barris.
  El document s’hauria d’incloure a la Bibliografia.
  S’explica que amb la feina de l’equip de Verd del barri s’ha aconseguit que la Comissió de Govern de Parcs aprovi la catalogació de la Radermachera de Via Favència, 171.
 4. El dia 10 d’octubre anirem a la reunió de la Taula de la Memòria Històrica on es parlarà del catàleg de patrimoni del Districte. S’apunten Jordi G. i Joan.
  L’Elia intentarà connectar amb betevé (” Va passar aquí”) per introduir temes del barri.
  L’Andrés ho farà amb l’Ivan de Televisió 9 Barris, perquè li passi el llistat de material que parla de la Prosperitat i per fer el seguiment de les activitats de la Comissió.
 5. La bibliografia està pràcticament acabada, queden retocs i es presentarà a la propera reunió. Caldrà treballar la tria de les “20 obres bàsiques” i com aquestes poden estar a l’abast de qui ho vulgui consultar.
 6. El grup Efemèrides, Jordi Foix i Kiko, estan treballant.
  S’informa de la Ruta, organitzada per 3 Voltes Rebel, del dia 16 de setembre que va comptar amb la participació d’unes 30 persones.
 7. Es proposa que l’Alberto Sangustín valori i quantifiqui la compra de material: equip de so, gravadora (àudio i vídeo), escàner, discs durs, armari (preguntar si n’hi han als magatzems del Districte)…
 8. Les activitats que es proposen son:
  – L’ensenyament a la Prosperitat: dels barracons de la Via Júlia a la marea groga.
  L’Andrés porta un guió, molt treballat, sobre la composició de l’exposició, amb la consideració que ha de ser molt gràfica. Es revisarà i si cal es completarà. Es farà arribar a la Roser Solà que n’està informada i estar d’acord en ser-ne part activa.
  Es crea una Comissió (Andrés, Joan, Pepi…) que es reunirà el dia: 26 d’octubre a les 7, amb el compromís de treballar: fotos (Gonzalo en buscarà de l’arxiu d’en Ramon Garanto), fulls informatius, retalls de premsa, pressupost i calendari (es situa l’exposició al desembre).
  Coincidiria amb una taula rodona. Cal escollir-ne els integrants.
  En Joan intentarà connectar amb la comunitat educativa , especialment amb l’Escola Valldaura (2018, 50 anys) i Tibidabo (2019, 50 anys).
  – Gonzalo, Andrés, Fernando… treballaran en una comissió sobre el Rock al barri. La idea és que en surti una exposició i altres activitats. No se li posa data.
  – Pel primer trimestre de 2018 es planteja una exposició sobre patrimoni, aportant material antic i produint-ne de nou.
  – Es proposarà a en Kiko la participació, com a Comissió del Centenari, a la preparació de la Festa Major de 2018, 40 anys! En podria sortir una exposició pel segon trimestre de 2018.

La propera reunió es convoca per al dissabte 11 de novembre a les 12 del migdia.